Moomin Language School tuo digitaalisen kielikylvyn Tenava päiväkoteihin

Palkittu digitaalinen kielikylpy mahdollistaa englannin oppimisenleikin ja pelien avulla jo päiväkodissa

Tenava päiväkodit ja Moomin Language School ovat aloittaneet yhteistyön, jossa digitaalinen palvelu tulee osaksi päiväkotilasten arkea. Alkuvaiheessa palvelu on käytössä viidessä Tenava päiväkodissa ja syksyllä se tulee laajemmin Tenava asiakasperheiden saataville. Lasten, vanhempien ja henkilöstön vastaanotto on ollut innostunutta.

Digitaalisuutta ja perinteistä varhaiskasvatusta hyödyntävä digitaalinen kielikylpy yhdistää leikin ja oppimisen ainutlaatuisella tavalla. Palvelu sisältää itsenäistä oppimista päiväkotirutiinien yhteydessä sekä viikoittaisia yhteisiä leikkituokioita.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Moomin Language Schoolin kanssa ja arvostamme palvelun vahvaa pedagogista perustaa. Tenava päiväkodeissa keskeistä on monipuolinen ja laadukas varhaiskasvatus. Moomin Language School tuo siihen erinomaisen lisän ja mahdollistaa digitaalisuuden sopivina annoksina muun toiminnan ohessa”, toteaa Tenava päiväkotien pedagogiikasta vastaava Jonna Heikkilä.

”Paras vaihe kieltenoppimiseen on tutkitusti pienillä lapsilla. Suomessa herkkyysvaihe jätetään usein hyödyntämättä, vaikka kielitaidon lisäksi varhainen kielenkehittäminen vaikuttaa kokonaisvaltaisesti lapsen kehitykseen. Positiiviset vaikutukset näkyvät myöhemmin elämässä mm. keskittymiskyvyssä, koulumenestyksessä, sosiaalisissa taidoissa ja itsetunnossa. Vieraan kielen oppiminen parantaa myös lapsen äidinkielen taitoja”, kertoo puolestaan Moomin Language Schoolin toimitusjohtaja Anu Guttorm.

Pedagogiikkaan perustuva digitaalinen palvelu ja lapsille soveltuvat laitteet tarjoavat aivan uudenlaisia  mahdollisuuksia perinteisen kielikylvyn rinnalle. Lisäksi päiväkodissa aloitettu englanti edesauttaa muiden kielten oppimista koulussa.

Moomin Language School -palvelu valittiin keväällä 2015 vuoden parhaana e-oppimisratkaisuna suomalaisessa eEemeli-laatukilpailussa.

Lisätietoja antavat:

Jonna Heikkilä                                                                            Anu Guttorm

Laatupäällikkö / pedagogiikka                                                Toimitusjohtaja

Suomen Tenava päiväkodit Oy                                               Moomin Language School

+358 10 8367 320                                                                     +358 40 746 3810

Tenava päiväkodit on kahden lastentarhanopettajan vuonna 1994 perustama päivähoitopalveluja tuottava yritys. Tenava päiväkodeilla on yhteensä 27 toimipistettä Etelä-Suomessa, Jyvässeudulla ja Akaalla. Toiminta perustuu korkeaan asiakastyytyväisyyteen ja laadukkaisiin pedagogisiin toimintatapoihin. Tenava päiväkotien omistaja on norjalainen Norlandia Preschools AS, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista päivähoitoalan toimijoista.

Moomin Language School on uusi suomalainen palvelu, joka tuo digitaalisen kielikylvyn päiväkoteihin ensimmäisenä maailmassa. Palvelu on tuotettu yhteistyössä kielipedagogien, varhaiskasvatusasiantuntijoiden, pelialan ammattilaisten sekä lasten ja vanhempien kanssa. Palvelun perustajien taustalla on yli 25 vuotta kokemusta digitaalisen kielenoppimisen asiantuntijoina.

Aiheeseen liittyvät

Kommentoi