Zero-to-Hero: Moomin Language School Thaimaassa

Zero-to-Hero: Moomin Language School Thaimaassa

Pikkukylässä Thaimaan maaseudulla toimiva, suomalaiseen varhaiskasvatukseen perustuva Zero-to-Hero -ohjelma auttaa yli kahtasataa paikallista lasta kehittämään taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen tulevaisuudessa. Ohjelmaan osallistuvat lapset oppivat englantia Moomin Language Schoolin avulla. Järjestön perustaja, Dan Rubinstein, jakaa lasten kokemuksia palvelun parissa.

 

Viimeisen kuuden kuukauden ajan olemme opettaneet englantia Moomin Language Schoolin avulla. Tulokset ovat olleet hyvin lupaavia. Neljä- ja viisivuotiaat ymmärsivät heti, miten oppimissovellusta käytetään. He viihtyvät Moomin Language Schoolin parissa ja ovat erittäin motivoituneita. Olen iloisesti yllättynyt, että tulokset ovat olleet näin hyviä.

 

Jopa kolmevuotiaat ovat oppineet käyttämään sovellusta. Käytön aloitettuamme huomasimme nopeasti, että viidentoista minuutin aikaraja oli aivan liian pitkä kolmevuotiaille – he eivät jaksaneet keskittyä niin pitkään. Myöhemmin kokeilimme palvelua heidän kanssaan uudelleen, tällä kertaa lyhyemmällä aikarajoituksella. Yllätykseksemme kaikki sujui mainiosti. Nyt nuorimmatkin lapset ovat innoissaan palvelusta ja tarvitsevat vain vähän apua aikuisilta. Palvelu toimii siis hyvin myös kolmevuotiaiden kanssa, mutta he saattavat tarvita opettajan apua hieman enemmän kuin vanhemmat lapset.

 

Ajattelun tärkeys

Suurimpana haasteenamme on, ettei maalaiselämä opeta lapsia ajattelemaan. Kriittinen ajattelu on kuitenkin tärkein taito tulevaisuuden yhteiskunnassa. Jo viimeisen kuuden kuukauden aikana olemme huomanneet, miten palvelua käyttäneet lapset ovat kehittyneet ajattelijoina enemmän kuin ne, jotka eivät ole osallistuneet. Tämän takia aiomme suositella Moomin Language Schoolia kaikille alueemme 151 koululle.

 

Dan Rubinstein
Zero-to-Hero -järjestö

 

Video: Katso, kuinka lapset harjoittelevat ääntämistä opettajansa kanssa!